TEDLİLER “UMUT BİLİMDE” DİYOR

TED’LİLER MATEMATİKLE DOĞAYA KATKIDA BULUNDU
TED OKULLARI İSPANYOLCA FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI
13 Mart 2020

First Lego League (FLL), First Vakfı ve Lego firmalarının ortak yürüttüğü uluslararası bir bilim ve teknoloji programıdır. FLL programını, Türkiye’de uygulayan “Bilim Kahramanları Derneği” bu sezon 16. Türkiye Turnuvalarını Afyon’da gerçekleştirdi.

“Umut Bilimde” sloganıyla bilim, bilimsel düşünce, bilimsel farkındalığın Türkiye’nin her kesimine yayılması için çalışmalarını sürdüren dernek; yaptığı çalışmalarla geleceğin bilim insanlarını desteklerken, toplumun yaşam kalitesini artıracak, 21. yüzyıl becerilerine sahip üretken dünya vatandaşları yetişmesine katkı sağlamaktadır.

“City Shaper (Şehri Şekillendir)” temalı FLL Afyon Bölge Yarışmalarına CONNECTED adıyla katılan lise robotik takımımız, tasarladıkları robotla gelecekteki şehirlerin problemlerine çözüm üretti. Ayrıca hazırladıkları diğer bilimsel projeleri de jüri ve katılımcılara başarıyla sundu.

Başarı sertifikası ve madalyalarını alan takımız ve öğretmenlerini kutluyor ve başarılarının dileriz.