Okulumuza kayıt yaptırmak isteyen velilerin öncelikle TED Antalya Kolejine gelerek ve başvuruda bulunarak “Aday Öğrenci Başvuru Formu”nu doldurmaları gerekir. Başvuru formu doldurulduktan sonra randevu verilerek görüşmeler yapılır.

Sınıf gruplarına göre öğrencilerin aşağıdaki şekilde kayıtları alınır:

Okul Öncesi : Aday öğrenciler, TED Okulları PDR uzmanları ve öğretmenleri tarafından geliştirilen gözlem ve tanıma formları ile okul olgunluğu, dil gelişimi, motor beceriler, dikkat ve algılama düzeyi açısından değerlendirilir.

Başvuruların kontenjanı aşması halinde başvuru tarihi önceliği dikkate alınır.

1. Sınıflar : Okul Öncesi Hazırlık Grubu öğrencilerimizin devam hakkı bulunduğundan, ilkokul 1. sınıflarımıza kontenjan dâhilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilir. Ön kayıt yaptıran aday öğrencilere gözlem ve görüşme için randevu verilir. Aday öğrenciler, TED Okulları PDR uzmanları ve öğretmenleri tarafından, geliştirilen gözlem ve tanıma formları ile okul olgunluğu, dil gelişimi, motor beceriler, dikkat ve algılama düzeyi açısından değerlendirilir. Başvuruların kontenjanı aşması halinde başvuru tarihi önceliği dikkate alınır.

2. ve 3. Sınıflar: Aday öğrenciler, TED Okulları PDR uzmanları ve öğretmenleri tarafından, geliştirilen gözlem ve tanıma formları ile yaş düzeyinden beklenen gelişimsel özellikler açısından değerlendirilir. Başvuruların kontenjanı aşması halinde başvuru tarihi önceliği dikkate alınır.

4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar : Aday öğrenciler TED Okulları Öğrenci Giriş Sınavı ve İngilizce Yeterlilik Sınavına alınır. TED Okulları Öğrenci Giriş Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler PDR uzmanları ve öğretmenleri tarafından yapılacak olan gözlem ve görüşme için mülakata çağırılır. Görüşme ve gözlem sonuçları olumlu olarak değerlendirilen öğrencinin kayıt hakkı bilgisi velisine bildirilerek kesin kayıt işlemleri için davet edilir.

9. Sınıflar: Aday öğrenciler Liselere Giriş Sınavı sonucuna göre ön değerlendirmeye alınır. PDR uzmanları ve Müdür Yardımcısı tarafından yapılacak olan gözlem ve görüşme için mülakata çağırılır. Görüşme ve gözlem sonuçları olumlu olarak değerlendirilen öğrencinin kayıt hakkı bilgisi velisine bildirilerek kesin kayıt işlemleri için davet edilir.

10. Sınıflar: Aday öğrenciler TED Okulları Öğrenci Giriş Sınavına alınır. TED Okulları Öğrenci Giriş Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler PDR uzmanları ve Müdür Yardımcısı tarafından yapılacak olan gözlem ve görüşme için mülakata çağırılır. Görüşme ve gözlem sonuçları olumlu olarak değerlendirilen öğrencinin kayıt hakkı bilgisi velisine bildirilerek kesin kayıt işlemleri için davet edilir. 10. sınıfların ikinci döneminde dışarıdan öğrenci kaydı alınmaz.

11 ve 12. Sınıflar: TED okullarında dışarıdan bu sınıf gruplarına öğrenci kaydı alınmaz.