• OKUL KULÜPLERİ

Kulüp etkinlikleri, her yıl öğrencilerin istekleri ve öğretmen yönlendirmeleri ile oluşturulmaktadır. Kulüp etkinliklerinde, bir yandan öğrencinin beceri ve yetenekleri geliştirilirken diğer yandan sosyal gelişimlerini destekleyici çalışmalar yapılmaktadır. Kulüp etkinlikleri 3. ve 4.sınıflarımızda ders programının içinde haftada bir gün iki ders saati olarak yapılmaktadır.

• SPOR KULÜBÜ BASKETBOL

MASA TENiSi

Ortaokul Yıldız Erkek

• TOPLUM HİZMETİ ÇALIŞMALARI

Toplum Hizmeti çalışmalarımızın genel amacı öğrencilerimizin toplum hizmeti konusunda bilinçlenmelerini sağlamak ve bu bağlamda sorumluluk sahibi birer yurttaş olabilmeleri için anasınıfından başlayarak tüm sınıf seviyelerinde buna yönelik çalışmalar yapmaktır. Toplum Hizmeti çalışmaları, öğrencilerimizin yaşadıkları çevreyi ve dünyayı farklı açılardan tanımalarına olanak sağlarken aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinci ve toplumsal konulara duyarlılıklarını geliştirmelerini hedefler. Ayrıca bu çalışmalar öğrencilerimizi içinde büyüdükleri dünya için gönüllü çalışmalar yapmayı ilke edinen bireyler olma yolunda ilerlemelerine yardımcı olur.

Okulumuzdaki toplum hizmeti çalışmaları; çevre ve doğaya yönelik çalışmalar, hayvanlara yönelik çalışmalar, yaşlılara yönelik çalışmalar ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar olarak gerçekleştirilir . Öğrencilerimiz bu alanlarda sivil ya da resmi toplum kuruluşları tarafından başlatılmış olan kampanyalara dahil olabilecekleri gibi, kendi özgün toplum hizmeti çalışmalarını da planlayabilir ve uygulayabilirler.

Tüm toplum hizmeti çalışmaları, disiplinler arası (yatay) ve seviyeler arası (dikey) ilişkiler kurularak planlanır. Bu planlama yapılırken öğrencilerimizin ilgili toplum hizmeti çalışmasına, duygusal ve bilişsel açıdan hazır olmalarına özen gösterilir. Program ayrıca öğrencilerimizin kişisel portfolyolarını geliştirmelerine ve üniversite tercihlerinde avantaj sağlamalarına da olanak tanımaktadır.

Bu bağlamda bu yıl okul olarak beş yıldır sürdürdüğümüz “Akran Öğretmenliği” projemizi Muratpaşa Belediyesiyle ortaklaşa hazırlanan bir programla dezavantajlı öğrenci grubunun bulunduğu Türkan Saylan Kreş ve Gündüz Bakımeviyle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

• HAFTA SONU KURSLARI/ETKİNLİKLERİ

LİDEP