TED’LİLER TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR

8 Haziran 2022
12. SINIFLARIMIZIN MEZUNİYET VE KEP ATMA TÖRENİ
10 Haziran 2022

Clean Tech Competition (Temiz Teknoloji Yarışması) Dünya çapında lise öğrencileri arasında düzenlenen çevre ve enerji alanındaki yarışmanın yarı finalistleri belli oldu. Yarı finalist olan 30 proje arasında Türkiye’den iki proje var.  ilk 30 proje arasına giren iki proje de TED Antalya kolejinden. Kimya dalında öğrencilerimiz, Eylül Boz ve Eylül Akca; öğretmenimiz, Gülay Demirci danışmanlığında “Atık Zeytin Karasuyundan Elde Edilen Karbon Kuantum Noktalarının Yakıt Pili Elektrokatalizörü Olarak Kullanılması’’; öğrencilerimiz, Ece Şişmanoğlu ve Zeynep Savaş; kimya öğretmenimiz, Fatma Kara danışmanlığında ‘’İtfaiye Erleri Kıyafetlerinde Kullanılan Kumaşların Güç Tutuşurluk Özelliklerinin Artırılması’’ adlı projeleri ile yarı finalde bizleri temsil edecekler.