JMUN TAKIMIMIZ “JMUNDP 2020 KONFERANSI”NA KATILDI

DUBBING YARIŞMAMIZ HARİKA GEÇTİ!
10 Mart 2020
VİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER ALINDI
12 Mart 2020
DUBBING YARIŞMAMIZ HARİKA GEÇTİ!
10 Mart 2020
VİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER ALINDI
12 Mart 2020

Ortaokul JMUN takımımız, VKV Koç Özel Ortaokulu’nun düzenlediği ve bu yılki teması “Commitment to Development” (Kalkınma Taahhüttü) olan JMUNDP 2020 Konferansına 15 öğrenci ile katıldı.

Türkiye’nin prestijli okullarından Hisar, İTÜ, ALEV, British Tarabya, İELEV, Işık, MEF, ODTÜ, Terakki, Darüşşafaka ve TED Okullarının da yer aldığı konferansta öğrencilerimiz farklı şehirlerden yaşıtlarıyla tanıştı.

Öğrencilerimiz temsil ettikleri ülkeler olan İspanya ve Norveç’in gözünden dünyadaki din, dil, ırk ve ulus gibi farklılıkların, insanlığın birlikteliği ve yarınları için faydalı unsurlar olduğunu kanıtlamaya ve sorunları bu farklılıkların yardımıyla daha rahat çözüme ulaştırmanın yollarını bulmaya çalıştı. Konferansın açılış seremonisinde öğrencilerimizden Zeynep Yalçın Norveç, Maya Toprak İspanya büyükelçisi olarak yaptıkları açılış konuşmalarıyla göz doldurdu, duruşları ve hitap şekilleriyle takdir kazandı.

Öğrencilerimizin İngilizce olarak araştırıp, düşünüp, dünyaya ve dünyadaki problemlere bakış açılarını ve çözümlerini başarıyla dillendirdikleri güzel bir konferans oldu.