FEN BİLİMLERİ ALANINDA BAŞARI!

“DÜNYA GÜNÜ” KUTLU OLSUN!
22 Nisan 2021
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI COŞKUYLA KUTLADIK
23 Nisan 2021
“DÜNYA GÜNÜ” KUTLU OLSUN!
22 Nisan 2021
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI COŞKUYLA KUTLADIK
23 Nisan 2021

5.sınıf öğrencimiz Defne Canoğlu, “Doğal Ter Kokusu Önleyici” isimli Biyoloji projesi ile online olarak başvurduğu “MEF Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi 1.Ortaokullar Arası Proje Yarışması”nda finale kaldı.

Danışman öğretmeni Sayın Nida Eken Yılmaz ve Defne’nin hazırladığı bu proje, jüri tarafından başarılı bulunarak Fen Bilimleri alanında ilk 22 proje arasına kaldı. Ekibimiz yarışma finalindeki sunumlarını, Nisan ayı sonunda online olarak yapacaktır.

Projemiz tamamen doğal, ekonomik, kolay ulaşılabilir ürünler kullanarak insan sağlığını tehdit etmeden ve doğaya zarar vermeden ve de terlemeye engel olmadan ter kokusunun önlenmeyi hedeflenmiştir. Projemizde ayrıca, anti bakteriyel, antialerjik, antifungal, uygulandığı bölgeden ölü hücreleri temizleyen (peeling etkisi) ve derinin rengini açan, cildi nemlendiren, yumuşatan, varsa tahriş ve yaraları iyileştiren doğa dostu bir krem üretmek te amaçlanmıştır.