ANTALYA MÜZESİNİ GEZDİK!

EZGİ NAZ KIRAÇ DÜNYA HAVA SPORLARI FEDERASYONU (FAI) RESİM YARIŞMASI’NDA DÜNYA 3.SÜ OLDU
26 Şubat 2020
JMUN TAKIMIMIZ JMUNESCO KONFERANSI’NA KATILDI
2 Mart 2020
26 Şubat 2020
JMUN TAKIMIMIZ JMUNESCO KONFERANSI’NA KATILDI
2 Mart 2020

9. sınıf öğrencilerimiz Tarih derslerinde işledikleri konularla ilişkili olarak, Antalya Müzesi’ni ve “Selçuklu Sikkeleri Koleksiyonu”nu gezdi.

Koleksiyoner Bahadır Kalaycı eşliğinde müzeyi gezen grubumuz, sergilenen yüzlerce tarihi eser hakkında çeşitli bilgiler aldı. Kalaycı, Selçuklu sikkeleri koleksiyonunu tanıtmadan önce Nümizmatik bilimi hakkında bilgiler verdi. Daha sonra bu sikkeleri hikayeleriyle birlikte detaylı bir şekilde öğrencilere tanıttı.

Öğrencilerin görsel olarak etkilendiği, merak ettikleri soruları sorarak cevaplarını aldığı bu etkinlik sayesinde, Tarih derslerinde öğrenilen birçok bilgide pekiştirilmiş oldu.