JMUN TAKIMIMIZ JMUNESCO KONFERANSI’NA KATILDI

27 Şubat 2020
KÜLTÜR HAZİNELERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
2 Mart 2020

JMUN takımımız, Ankara Bilkent BLİS Okullarında düzenlenen ve bu yılki teması “Today for Tomorrow” (Gelecek için Bugün ) olan JMUNESCO Konferansına katıldı.

Konferans, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen SANKO, İTÜ, ODTÜ, İTK, İngiliz Okulları ve TED Okulları öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerimiz; konferansta temsil ettikleri ülkeler olan Pakistan, Portekiz ve İran’ın gözünden dünyadaki din, dil, ırk ve ulus gibi farklılıkların, insanlığın birlikteliği ve yarınları için faydalı unsurlar olduğunu kanıtlamaya ve sorunları bu farklılıkların yardımıyla daha rahat çözüme ulaştırmanın yollarını bulmaya çalıştı.

6.sınıf öğrencisi olan JMUN Kulübümüzün temsilcileri; ilk kez bir konferansa katılmalarına rağmen, gerek İngilizceleri gerekse konferansa katılımları ile göz doldurdu. İki öğrencimizin Portekiz ve İran büyükelçisi olarak, konferansın açılış seremonisinde yaptıkları konuşmalar da bol alkış aldı.