TÜRKİYE MATEMATİK YARIŞMASI’NDA DERECE!

CARİBOU MATEMATİK YARIŞMASI’NDA DÜNYA 1’İNCİLİĞİ
14 Ocak 2022
MEZUNLARIMIZLA BULUŞUYORUZ
19 Ocak 2022
CARİBOU MATEMATİK YARIŞMASI’NDA DÜNYA 1’İNCİLİĞİ
14 Ocak 2022
MEZUNLARIMIZLA BULUŞUYORUZ
19 Ocak 2022

“Türkiye Matematik Yarışması’” Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve okullarından matematikçilerin birlikte organize ettiği, Türkiye’deki matematik müfredatına dayalı bir matematiksel bilgi yarışmasıdır. Yarışmanın amacı; Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerin derslerde edindikleri matematiksel bilgi ve becerileri geliştirmek ve Ulusal düzeyde matematik bilgisinin ve matematik sevgisinin sorular yoluyla yaygınlaştırılmasıdır.

Akdeniz Üniversitesinde yüz yüze yapılan final sınavı sonuçlarına göre kendi kategorilerinde  6.sınıf öğrencilerimizden Batuhan YILMAZ 1’incilik madalyası ve  6.sınıf öğrencilerimizden Defne CANOĞLU 3’üncülük  madalyası almaya hak kazanmıştır.  Öğrencilerimizi, velilerimizi ve matematik öğretmenlerimizi kutluyoruz.