TÜBİTAK BİLGİSAYAR OLİMPİYATLARINDA GÜMÜŞ MADALYA ALDI

1 Nisan 2021
ONLİNE EĞİTİMDE VERİMLİLİK ÖNEMLİ
5 Nisan 2021

28 Bilim Olimpiyatlarına, Bilgisayar alanında katılan 9.sınıf öğrencimiz Baray Efe Rafioğlu Türkiye derecesi yaparak gümüş madalya kazandı.

Pandemi nedeniyle ertelenen ve Ağustos ayının sonunda 6200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen birinci aşama sınavında öğrencimiz, Bilgisayar alanında Türkiye finallerine 57 öğrenci ile birlikte kalarak, ikinci aşama sınavına davet edilmişti. 9-10 Mart 2021 tarihleri arasında ulusal düzeyde madalya alacak ve üniversite sınavında ek katsayı, 2205-Lisans Bursu Programından faydalanma ve para ödülü ile ödüllendirilecek olan öğrencilerin belirlendiği ikinci aşama sınavı sonucunda Baray Efe, okulumuz tarihinde bu alanda bir ilki gerçekleştirerek gümüş madalya aldı.

Başarılı öğrencimiz, 29.03.2021-10.04.2021 tarihleri arasında çevrim içi platformda yapılacak olan kış okulu faaliyetine davet edilmiş olup, TÜBİTAK olimpiyat takımına girmek için mücadele verecektir.

Ailesiyle okula gelerek başarısını idarecileriyle paylaşan öğrencimize ve danışman öğretmeni Sinan Bal’a teşekkür ediyor, devam eden süreci için de başarılar diliyoruz.