TED’Lİ MİNİKLER SANAL BİLİM ŞENLİKLERİNDE BEĞENİ TOPLADI

TED’LİLER DOĞA İÇİN ADIM ATMAYA HAZIR!
16 Haziran 2020
ONLİNE RESİM SERGİMİZ!
22 Haziran 2020
TED’LİLER DOĞA İÇİN ADIM ATMAYA HAZIR!
16 Haziran 2020
ONLİNE RESİM SERGİMİZ!
22 Haziran 2020

İlkokul öğrencilerimizden oluşan Teknik Ninjalar Robotik Takımı; “Bilim Kahramanları Derneği” tarafından düzenlenen Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor /FIRST LEGO League Explore Robotik Fuarları Şenliğine katıldı.

6-10 yaş arası çocuklar için rekabetçi olmayan, el becerisi gerektiren, STEM programı bu yıl “Boomtown Build” teması ile düzenlendi. Bu kapsamda takımlar; “Dayanıklı, çevre dostu ve erişilebilir yapıların inşası nasıl planlanmalıdır?” sorusuna sezon boyunca yenilikçi çözümler üretmeye çalıştı. Takımımız yıl boyunca ürettiği çözümleri LEGO parçaları ile inşa ederek kodladı.

Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebi ile ertelenen bu fuarlar, Türkiye’de ilk kez birçok çocuğun eş zamanlı katılımıyla Sanal Bilim Şenlikleri olarak online gerçekleşti. Fuara katılan “Teknik Ninjalar Robotik Takımımız” sezon hakkında planladıklarını, jüri üyelerine aktarırken eğlenceli ve renkli dakikalar yaşandı. Ayrıca jüriden gelen sorulara verdikleri cevaplar da büyük beğeni topladı. Son bölümde ise tüm öğrenciler, beş dakika içinde nohut ve kürdan kullanarak kule inşa ederken çok eğlendi.