MESLEKLER VE ÜNİVERSİTELER TANITIM FUARI

29 Nisan 2022
9. ve 10. SINIFLARIMIZLA BAHAR PİKNİĞİ
5 Mayıs 2022

TED Antalya Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi olarak bu yıl Kariyer Tasarımı Programı kapsamında Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarının ilkini düzenledik.
Türkiye’nin önde gelen 15 üniversite temsilcisini ve akademisyenlerini okulumuzda ağırladık.
29 Nisan 2022 Cuma günü 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin yanı sıra TED Isparta Koleji ile Adem Tolunay Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katılım sağladığı ‘’Meslekler ve Üniversiteler Tanıtım Fuarı’’ ımıza ilgi oldukça yoğundu. Türkiye’nin önde gelen İstanbul, Ankara ve İzmir üniversitelerinin temsilcilerini ve hocalarını okulumuzda ağırlayarak öğrencilerimizin kariyer yolculuklarının başında oldukları yıllarda hem okullar hem de meslekler hakkında merak ettikleri tüm sorulara cevap bulmalarını sağladık.
TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU’nun açılışını yaptığı fuarda pandemi dönemi boyunca evde kalan ve üniversite gezilerinin yapılamaması nedeni ile akıllarında seçmek istedikleri üniversite ve mesleğe yönelik birçok soru biriken öğrencilerimiz verimli bir gün geçirdiler.
15 üniversitenin ve öğrencilerimize yapılan anket sonuçlarına göre en çok tercih ettikleri on mesleğin tanıtımları akademisyenler tarafından yapıldı. Öğrencilerimiz, akademisyenler ile bir araya gelerek hem lisans döneminde görecekleri dersler ve içerikleri hem de mesleğe atıldıkları dönemdeki yaşantıları hakkında bilgi edinme fırsatını yakaladılar.
Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz “Meslekler ve Üniversiteler Tanıtım Fuarı” öğrencilerimizin sınava yönelik motivasyonunu yükseltmelerine destek olmak ayrıca kendilerini gerçekleştirme anlamında gereken desteği verebilmek için çok önemli bir program oldu.
TED Antalya Koleji olarak her zaman yanımızda olan TED Üniversitesi başta olmak üzere, Acıbadem Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Okan Üniversitesi, ODTÜ, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, TOBB ETU, Yeditepe Üniversitesine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Bizleri kırmayıp yoğun dönemlerinde aramıza katılan çok değerli bölüm hocalarımız öğrencilerimizin merakla dinledikleri meslek tanıtım sunumlarında Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Dijital Oyun Tasarımı, Yapay Zeka Mühendisliği, Diş Hekimliği, Eczacılık, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Hukuk, Psikoloji, İşletme alanları hakkında bilgi verdiler, sorularını cevapladılar.
Okul aile birliğimizin desteği ile hazırlanan yiyecek-içecek stantları, veli ve öğrencilerimizin müzik ziyafeti ve DJ performansı ile aynı zamanda bir şenlik havasında geçen bu büyük organizasyonda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi olarak bizden desteğini esirgemeyen idarecilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.