TED Antalya Kolejinde Türk Dili ve Edebiyatı dersleriyle; Atatürk devrimlerinin ışığında, tüm kademelerde öğrencilerimizi ana dilini doğru ve etkili kullanabilen, dilinin zenginliklerinin bilincine varmış; Türk ve dünya edebiyatını tanıyan, okuyan, yorumlayan, analitik düşünebilen; duygu ve düşüncelerini sözlü ve yazılı olarak en doğru biçimde aktarabilen, ulusal kaynaklardan beslenip evrenseli kucaklayan, Türk diline sahip çıkıp onu koruyan, Atatürkçülüğü kendine ilke edinmiş, milli benliği yüksek, mutlu, çağdaş ve lider ruhlu birer birey olarak yetiştirip geleceğe hazırlamak temel amaçtır..

Bu amaçlarla MEB öğretim programı doğrulusunda Türk dili ve edebiyatı dersinin kazanımlarının içselleştirilmesi sağlanırken TEDCE dergisi, şiir dinletileri, tiyatro çalışmaları, münazara, ulusal formlar gibi sosyal ve kültürel etkinliklerle öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlanmaktadır. Okulumuzda yapılan ÜDEP çalışmalarıyla öğrencilerimize üniversite hazırlık aşamasında akademik katkı sağlanmaktadır.