Matematik, öğrencilerimizin yaşadıkları çevreyi anlamalarını, karşılaştıkları her durumda hesaplama yapabilmelerini ve problemlere analitik çözümler bulmalarını sağlayan önemli bir disiplindir. Eğitim hayatları boyunca büyük bir yer tutan matematik, hemen hemen her alanda belirleyici bir rol oynamaktadır.

Matematik derslerimizde, öğrencilerimize interaktif ve uygulamalı bir öğrenme deneyimi sunmaya özen gösteriyoruz. Öğrencilerimizin matematik ve geometri alanında güçlü bir temel kazanmaları için çeşitli ders materyalleri kullanıyoruz. Bu materyaller arasında geometrik şekiller, interaktif uygulamalar ve görsel araçlar bulunmaktadır. Bu yöntemler, öğrencilerimizin konuları derinlemesine anlamalarına ve bilgilerini pratikte uygulamalarına yardımcı olmaktadır.

Okulumuz, öğrencilerinin bilimsel meraklarını teşvik ederek yenilikçi projeler üretmelerini desteklemektedir. Her yıl düzenlenen TÜBİTAK proje yarışmaları, uluslararası ve ulusal matematik olimpiyatları (Waterloo University Matematik Olimpiyatı, Urfodu Matematik Yarışması, Türkiye Zeka Vakfı Matematik Şampiyonası, Ulusal Akdeniz Matematik Olimpiyatı, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları) öğrencilerimize kendilerini geliştirme fırsatı sunmaktadır. Bu yarışmalarda, öğrencilerimiz yaratıcı projeler geliştirip gerçek dünya problemlerine çözümler üretme şansı bulmakta ve ulusal ve uluslararası matematik yarışmalarında kendilerini değerlendirmektedirler. Bizler de bu süreçte onlara destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Okulumuzda, ileri düzey matematik eğitimi sunan AP Calculus dersleri de bulunmaktadır. Bu dersler, öğrencilerimizin üniversite öncesi matematik bilgilerini derinleştirmelerine ve uluslararası standartlarda bir eğitim almalarına olanak tanır. AP Calculus derslerine katılan öğrencilerimiz, hem teorik bilgi hem de pratik deneyim kazanarak matematik ve bilim alanında kariyerlerine bir adım önde başlama fırsatı elde ederler.

Amacımız, öğrencilerimizin matematiğe olan ilgilerini artırmak ve onları matematiksel düşünme ve problem çözme becerileriyle donatmaktır. Okulumuzda matematik derslerinin sunduğu bu fırsatları değerlendiren öğrencilerimiz, gelecekte matematik ve bilim dünyasına yön verecek bireyler olarak yetişmektedir.