KİMYA PROJEMİZ TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK!

“COVİD-19” SEMİNERLERİ YAPILDI
31 Ağustos 2020
Okulum Temiz Belgesi
16 Eylül 2020
“COVİD-19” SEMİNERLERİ YAPILDI
31 Ağustos 2020
Okulum Temiz Belgesi
16 Eylül 2020

TED Antalya Koleji Özel Lisesi öğrencileri, her yıl ABD de yapılan ve dünyanın en prestijli yarışmalarından olan “Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması”na katılmaya hak kazandı.

Bu yıl 6 Mart’ta Konya’da yapılan “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması”na 6 proje ile katılmıştık. Bu projeler; Kimya alanında Bölge 1.liği ve 3.lüğü, Biyoloji alanında Bölge 1.liği, Fizik alanında Bölge 2.liği ve 3.lüğü kazanarak bizlere haklı gurur yaşatmıştı. Devamında Bölge 1.si olan Kimya ve Biyoloji projelerimiz, Haziran ayında Ankara’da yapılan TUBİTAK Finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

Finallerde ise 12.sınıf öğrencisi Beliz Kargı ve 11.sınıf öğrencisi Zeynep Bayındır’ın Kimya öğretmeni Gülay Demirci danışmanlığında yaptıkları Kimya projesi, Türkiye 2.si olma başarısını göstermişti.

Ağustos ayı içinde jüri üyelerine İngilizce sunum yapan öğrencilerimiz ABD de yapılan dünyanın en prestijli Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasında “Ülkemizi Temsil Etmek Üzere 8 Projeden Biri” olarak seçildi.

Şimdilik Mayıs 2021 de On-line olacağı bildirilen yarışmada öğrencilerimiz, ilk dört dereceye girdikleri takdirde “Üniversite Sınavına Girmeden” diledikleri üniversiteye kayıt olma hakkı elde edeceklerdir.

Ekibimize çalışmalarında ve Türkiye’yi temsil etme gururu yaşayacakları yarışmada başarılar diliyoruz.