KARİYER TASARIM PROGRAMI- MESLEK TANITIM GÜNÜ

14 Şubat 2022
MEZUNLAR BULUŞMAMIZ
17 Şubat 2022

TED Antalya Koleji PDR Biriminin düzenlediği,  okulumuz velisi olan ve dışarıdan davetimizle seminerimize katılan değerli meslek uzmanlarının katılımı ile 11. ve 12. Sınıf öğrencilerimize “MESLEK TANITIM GÜNÜ” çalışmamızı gerçekleştirdik.

Kültür Salonumuzda düzenlenen Kariyer Yolculuğu Paneli’ne katılan değerli meslek uzmanlarımız öğrencilerimize; kendi kariyer yolculuklarını, iş hayatlarını, meslek ve iş arasındaki ayrımı anlattılar.

Ardından sınıflarda yapılan oturumlarda her bir mesleğin uzmanı tarafından ayrıntılı tanıtım, paylaşım, sohbet saati gerçekleştirildi. Üç ayrı oturumda düzenlenen seminerlerde yedi meslek tanıtımı yapıldı. Çalışmamıza bir Tıp doktoru, iki mimar, iki hakim, bir bilgisayar mühendisi, iki klinik psikolog, işletme alanına yönelik bir gemi brokeri ve bir pilot olmak üzere toplamda on uzman katıldı.

Değerli uzmanlarımız; öğrencilere alan ve meslek seçiminde ışık tutmaları, rol model olmaları, mesleğin kendilerine uygun olup olmadığını anlamaları konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştıktan sonra öğrencilerin sorularını yanıtladıkları, keyifli ve bilgilendirici bir paylaşım gerçekleştirmişlerdir.