“EĞİTİMİN SİGORTASI ÖĞRETMENLERİMİZ”

Tongue Twister ( Tekerleme ) Günü’nü kutladık!
14 Kasım 2021
ÖĞRETMENLERİN SINIF DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ İLE KENDİNİ DEĞERLENDİRMESİ
18 Kasım 2021
Tongue Twister ( Tekerleme ) Günü’nü kutladık!
14 Kasım 2021
ÖĞRETMENLERİN SINIF DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ İLE KENDİNİ DEĞERLENDİRMESİ
18 Kasım 2021

Eğitimin Sigortası Öğretmenlerimiz Projesi açılış töreni 15 Kasım 2021 Pazartesi günü; Zurich Sigorta Genel Müdür Baş Yardımcısı Esra Bozkurt, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Zurich Vakfı, Zurich Türkiye ve Türk Eğitim Derneği ortaklığı ile yürütülen projenin temel amacı mesleğinin ilk yıllarında köy veya ilçeye atanan kadın öğretmenlerin desteklenmesidir. Böylece çalışma hayatına daha iyi bir başlangıç yapmalarını sağlayarak hem öğretmenlerin meslek yaşamlarının kalitesini geliştirmek hem de öğrencileri için bir umut yeşertebilmek hedeflenmektedir. Proje kapsamında öğretmenlerin kişisel, mesleki ve psiko-sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla eğitimler verilmekte ve görev yaptıkları okulların fiziksel yapısı iyileştirilmektedir.

2018 yılında 50 öğretmeni kapsayacak şekilde başlayan projede, 2023 yılına kadar 1.000 kadın öğretmene ulaşılması hedeflenmektedir.