CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ESERİ PROJESİ FİKİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

TED ANTALYA KOLEJİ ATA’SINI ANDI.
11 Kasım 2021
“CARİBOU MATEMATİK YARIŞMASI” BAŞARIMIZ
12 Kasım 2021
TED ANTALYA KOLEJİ ATA’SINI ANDI.
11 Kasım 2021
“CARİBOU MATEMATİK YARIŞMASI” BAŞARIMIZ
12 Kasım 2021

ATSO Cumhuriyet´imizin 100. Yılı Eseri Projesi Fikir Yarışması’nda Çalışma Komitesinin başvurular arasında yaptığı değerlendirme sonucu ilk 10 proje fikri, ATSO meclis salonunda düzenlenen törenle kamuoyuna açıklandı.

“Dünyada bütün milletler için ulusal bayramların yüzüncü yıldönümleri büyük değer taşır.  Yüzüncü yıllarda tarihi anlatan ve geleceğe mesaj veren eserler yapılır. Antalya, Atatürk’ün “dünyanın en güzel yeri” iltifatına mazhar olmuş, Cumhuriyet şehri olarak gelişmiş ve bugüne gelmiştir. Türkiye’nin vitrini olan şehrimizde Atatürk’ü ve Cumhuriyet´i gelecek nesillere ve milyonlarca ziyaretçiye anlatacak 100. Yıl eseri Atatürk’e, Cumhuriyet´imizin kurucularına karşı vefa borcumuzdur.

Biz 100. Yıl projesini bu düşünceyle başlattık. Toplumun her kesiminde farkındalık oluşsun, Cumhuriyet´imizin 100. Yılı heyecanı şimdiden başlasın istedik. Bu projenin kamu kurumlarımızın, yerel yönetimlerimizin, sivil toplumumuzun, halkımızın katılımıyla gerçekleşmesini arzu ediyoruz” ifadelerini dile getiren ATSO Başkanı Davut Çetin kendilerine ulaşan 160 fikir ve öneri arasından 10 proje önerisine teşvik ödülü verilmesine karar verilmiştir dedi.

TED Antalya Koleji Özel Ortaokulu  8. sınıf öğrencilerimizden Hayati Batu AÇIKBAŞ  “100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi”  projesi ile bu ilk 10 eser arasına girmeye hak kazanarak bizlere bu anlamlı günde büyük bir gurur ve sevinç yaşatmıştır. Öğrencimize, ailesine ve destek veren öğretmenlerine teşekkür ederiz.