BİLGİSAYAR OLİMPİYAT MİLLİ TAKIMINA SEÇİLDİ!

MATEMATİK ALANINDA ALTIN MADALYA ALDI
25 Mayıs 2021
JAPON KÜLTÜRÜ VE SANATI SERGİMİZ!
27 Mayıs 2021
MATEMATİK ALANINDA ALTIN MADALYA ALDI
25 Mayıs 2021
JAPON KÜLTÜRÜ VE SANATI SERGİMİZ!
27 Mayıs 2021

28. Bilim Olimpiyatlarına Bilgisayar alanında katılan 9.sınıf öğrencimiz Baray Efe Rafioğlu, TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalar sonucunda Türkiye 6.sı olarak “Bilgisayar Olimpiyat Milli Takımı” kampına davet edildi.

Baray Efe, TÜBİTAK tarafından geçen yıl düzenlenen ve Bilgisayar alanında 6.200 öğrenciyle başlayan ilk yarışmada başarılı olup, Türkiye finallerine, devamında Yaz Okulu ve İkinci Aşama Sınavına girerek Türkiye 9.su olmuş ve Milli takım seçme sınavlarına katılma hakkı elde etmişti. Çevrimiçi yapılan son sınavda da Türkiye 6.sı olan başarılı öğrencimiz, “Bilgisayar Olimpiyat Milli Takımı” kampına davet edilerek, ülkemizi bölgesel ve uluslararası yarışmalarda temsil etme şansını kazandı.

Birçok uluslararası yarışmada ülkemizi temsil şansı olan Baray Efe;  üniversite giriş sınavı kuralları gereği madalya kazandığı takdirde, aldığı madalyanın (altın, gümüş, bronz) karşılığı olan ve bir defaya mahsus olmak üzere verilen ek katsayı veya sınavsız yerleştirme uygulamasından da yararlanabilecektir.

Öğrencimizi, ailesini, danışman öğretmeni Sinan Bal’ı tebrik ediyor ve kendisine Milli takım kampında başarılar diliyoruz.