“E3 PLATFORMU” OKULUMUZDA

ABD Ankara Büyükelçiliği, E3 (English-Entrepreneurship-Education) Platformu adında İngilizce, Girişimcilik ve Eğitim konularında okulumuzda çeşitli etkinlikler içeren sergi ve atölye çalışmaları düzenlendi.

Ortaokul ve lise öğrencilerimizle bilgisayar odasında 3 boyutlu yazıcılarla maker olma konseptini tanıtıcı bir atölye çalışması yapıldı. Öğrenciler, 3D tasarım konusunda hızlı bir eğitim aldıktan sonra serbest tasarım yaparak, 3D yazıcıların nasıl çalıştıklarını yerinde görme fırsatı yakaladı.

4 gün boyunca çok amaçlı salonda yer alan sergiyi, tüm sınıflarımız ziyaret ederek buradaki tabletlerde İngilizcelerini geliştirecek oyunlar oynaydı. Ayrıca 3D yazıcıların çalışmalarını izledi. Tüm öğrencilerimize 3D yazıcılardan basılan küçük hediyeler dağıtıldı. Ayrıca, sergi boyunca en iyi selfie çekimi (özçekim) yapan öğrencimiz Lara Roe’ye de “IPad Pro” hediye edildi.

Lise öğrencilerimizle ise Lise Amfi sınıfta Education USA kapsamında Amerika’da yüksek eğitim ve öğrenci vizeleri ile ilgili seminer düzenlendi.

Katkılarından dolayı E3 projesini yöneten, Türk Amerikan Derneği ve ABD Ankara Büyükelçiliği’ne teşekkür ediyoruz.