Okulumuzda K12 bütünlüğü gereği 4, 5 ve 7. sınıflar için uygulanan TOEFL Primary ve Junior sınavlarının başvurularını yapar. Sınava hazırlık sürecinde öğrencilere uygulanacak deneme sınavlarını hazırlar ve uygulanmasını koordine eder. Sınav sonrası sonuçları Ölçme ve Değerlendirme biriminden alır ve detaylı analiz eder. Bu bilgileri öğrencinin gelişimini desteklemek için ders öğretmenleriyle paylaşır.

ORTAOKUL PROJELERİ:

DUBBING FEST

TAJMUN

COMMUNITY SERVICE PROJECTS

TOEFL PRIMAR& JUNIOR EXAMS

ORTAOKUL PROJE& KULÜPLER

DUBBING CLUB:

5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz kulüp çalışmalarında dublaj tekniklerini öğrenerek, animasyon çizgi filmlerine İngilizce yaratıcı metinler yazarlar. TED Okullarında ve prestijli okulların düzenlediği Dubbing yarışmalarında yer alırlar.

Sene sonunda yapılan ve tüm 5. sınıflarımızın aktif rol aldığı ‘Dubbing Fest’ te öğrencilerimiz tüm gün süren etkinlik kapsamında aşamalı olarak dublaj performanslarını sergilerler ve keyifli bir gün geçirirler.

TAJMUN / JMUN KULÜBÜ( TED ANTALYA KÜÇÜKLER MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KULÜBÜ ):

Birleşmiş Milletler kurumlarının eğitsel bir simülasyonu olan kulüpte öğrencilerimiz 6. sınıftan itibaren aktif rol alırlar. Yurtiçi ve yurtdışındaki birçok konferansa katılarak lisede hayatlarında devam edecek olan MUN kariyerlerine güçlü bir alt yapı oluştururlar.

Ortaokul ve Lise MUN Kulübündeki öğrencilerimiz, uzun yıllardır edindikleri deneyim ve bilgiler ile 2019 Mayıs ayında okulumuzda ilk kez düzenlenen JMUN Konferansına ( TAJMUN’19 ) ev sahipliği yapmışlardır. Türkiye’deki birçok prestijli okulun katılımı ile yaklaşık 400 kişilik bir konferansa imza atılmıştır. TAJMUN’20 Nisan ayında gerçekleşecektir.

COMMUNITY SERVICE PROJECTS ( SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ ) / CHARITY CLUB:

5 yıldır devam eden kulübümüzde; 7. ve 8. sınıftaki gönüllü öğrencilerimiz kulüp saatleri içerisinde akran öğretmenliği yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz, Muratpaşa Belediyesi Türkan Saylan Kreşindeki 4-5 ve 6 yaş minik öğrencilere sene başında hazırlanan yıllık planları doğrultusunda haftada 1 saat İngilizce dersi vermektedirler. TOEFL PRIMAR& JUNIOR EXAMS (Test Of English As a Foreign Language)

Ana dili İngilizce olmayanların İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla, Amerika’da New Jersey Eyaletinde bulunan Educational Testing Service (ETS) tarafından dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen TOEFL bir sınavlar bütünüdür ve bu sınavlar öğrencilerin yaşlarına göre aşamalı olarak alınmaktadır. Bu sınavlar dizisinin en son basamağı olan TOEFL IBT’nin TED Antalya Koleji Özel Lisesi 11. sınıfta alınması hedeflenmektedir. Böylece öğrencilerimizin üniversite hazırlık atlama, yurtdışı eğitim programlarına başvuru, vize alım işlemlerinde kolaylık gibi durumlarda uluslararası geçerliliği olan bir sertifika alması sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin ilk ve ortaokul düzeyinde aldıkları TOEFL Primary ve TOEFL Junior sınavları, öğrencilerimizin sınavlar bütününün son aşaması olan TOEFL IBT’de başarılı olmalarını çok büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır.

İKİNCİ YABANCI DİLLER (ALMANCA/İSPANYOLCA)

• GOETHE Enstitüsü Almanca Dil Sertifikaları

• İspanyolca DELE Diplomaları

• Almanya / İspanya Kültür Gezileri

• TED Okulları İspanyolca Fotoğraf Yarışması

• Almanca Drama Kulübü

• GOETHE Enstitüsü Almanca Dil Sertifikaları

Goethe Enstitüsü Almanca Sertifika Sınavları okulumuzda yapılmaktadır. Ömür boyu geçerli olan bu sertifikalar dünyanın her yerinde kabul görmektedir. Goethe Enstitüsü Dil Sertifikaları öğrencilerimize ileride ki eğitim ve meslek hayatlarında önemli avantajlar sağlamaktadır.

• İspanyolca DELE Diplomaları

DELE Diplomaları İspanya Eğitim ve Meslek Öğretim Bakanlığı tarafından verilen İspanyolca bilgisini uluslararası alanda belgeleyen tek resmi lisanstır. Ömür boyu geçerliliğe sahiptir. Okulumuz Cervantes Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen DELE sınavlarının Antalya da ki ilk ve tek sınav merkezidir.

• Almanya / İspanya Kültür Gezileri

Kültür gezilerimiz ile öğrencilerimizin yabancı dili yerinde kullanabilmeleri, gidilen ülkenin tarihini, ören yerlerini, müzelerini, yemek kültürünü ve günlük yaşamını yerinde keşfederek yabancı dillerini pekiştirmelerini hedeflemekteyiz.

• TED Okulları İspanyolca Fotoğraf Yarışması İspanyolca zümresi tarafından geleneksel olarak düzenlenen yarışmanın amacı TED Okullarındaki İspanyolca öğrenen öğrencilerin fotoğraf yoluyla duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine katkıda bulunmaktır. Öğrencilerimizin öğrendikleri ikinci yabancı dili farklı alanlarda da kullanabilmelerini sağlamaktır.

• Almanca Drama Kulübü

Okulumuzun kuruluşuyla birlikte faaliyete geçen Almanca Drama Kulübü birçok oyuna imza atarken; şimdi olduğu gibi bu okuldan mezun olan birçok öğrencinin de hiç unutamadığı anıları kalbine kazımış bulunuyor.

Almanca Drama Kulübünde olmak demek; kendi oyununu kendin yaratmak, ardından kaleme almak ve son aşamada canlandırmak demek. Almanca Drama Kulübü birçok sınıf kademesinden öğrenciyi içinde barındırırken, onları çıraklıktan ustalığa taşıyan bir yolculuğa çıkartmış bulunuyor. Onları okul sıralarında otururken fark etmemiş olabilirsiniz, ama biz o cevherleri gözünün bebeğinden tanıyor, keşfediyoruz. İşte ondan sonra başlasın macera…. Film afişlerine yapılan Photoshop’dan, film seslendirmelerine, kısa film çekimlerinden, sahnede yutulan toza kadar hepsi bir arada. Burada yok, yok. Sizleri de bekleriz!