TED’Lİ BİLGİNLERİN İNGİLİZCE MÜNAZARA BAŞARISI

Ortaokulumuzdan 30 öğrenci, 10 takım şeklinde VKV Koç Özel Lisesinde düzenlenen  “World Scholar’s Cup /Dünya Bilginler Turnuvası Yarışması”nın bölgesel etabına (regional round) katıldı.

“World Scholar’s Cup” dünya çapında gerçekleştirilen, 40 farklı ülkeden gelen öğrencilerin, ortak dil olan İngilizce’yi kullanarak münazara yeteneklerini geliştirdiği ve genel kültür bilgilerini ortaya koydukları 3 etaplı bir yarışmadır. Yarışmanın amacı ilk etap olan bölgesel yarışmayı (regional round) geçip uluslararası etaba (global round) katılmak ve son olarak her sene Amerika’da Yale Üniversitesinde gerçekleştirilen şampiyonlar etabına (champions round) katılmaktır.

Öğrencilerimiz burada Koç Okulları, Hisar Okulları, İELEV, Üsküdar Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji, TED Rönesans Koleji, TED İstanbul Koleji, MEF International, Canada Schools gibi birçok okulun katıldığı dünyadaki en büyük bölgesel etabı toplam, 23 altın ve 77 gümüş madalya alarak büyük bir başarı ile tamamladı. Öğrencilerimiz bu başarıları ile yarışmanın sonraki aşaması olan uluslararası etaba  (Global Round) davet edilmeye de hak kazandı.

Okulumuzda düzenlenen bir törenle, öğrencilerin büyük başarısı ayrıca kutlandı.