“TAMUN’19 KONFERANSI”MIZ HARİKA GEÇTİ

Bu yıl 4.sünü gerçekleşen TAMUN’19 Konferansımız, 28 prestijli okuldan gelen yaklaşık 400 katılımcıyla Akra Otel’de muhteşem bir açılışla başlamıştı.

Konferansımızda Birleşmiş Milletlerin beş Genel Kurul ve dört Özel Komitesi yer aldı (Uluslararası Adalet Mahkemesi, Tarih, Birleşmiş Milletler Kadın Komitesi, Silahsızlanma gibi). Konferansın 2. ve 3.günleri planlandığı gibi okulumuz lise bölümünde yapılan komite çalışmalarıyla devam etti. Delegeler burada yapılan çalışmalarda küresel sorunları, İngilizce dilinde tartışıp çözüm önerilerinde bulundu. Çalışma aralarında okulumuz bahçesinde oynanan eğlenceli oyunlar konferansa neşe kattı. Gala yemeği ve son gece partisinde hep birlikte eğlenildi. Okul Müdürü Sayın Banu Bayındır’ı ziyaret eden gruplar, organizasyondan memnuniyetlerini de dile getirdi.

Son gün sabah yapılan Genel Kurul’da 5 çözüm önerisinden 4 tanesi oy çokluğuyla kabul edildi. Devamında gerçekleşen kapanış töreninde ise veda konuşmaları ve konferansın özetini içeren video alkışlar ve hüzünle izlendi.

Konferansa katılan öğrencilerin İngilizcelerini geliştirmenin yanı sıra; kendilerine olan özgüvenlerini ve sosyal arkadaş çevrelerini genişleterek, küresel sorunlara duyarlılıklarını arttırdığı TAMUN’19 seneye de buluşma dilekleriyle sona erdi.