ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROJEMİZ AMACINA ULAŞTI

TED Antalya Koleji ile Almanya’daki Voltaireschule Potsdam Okulu arasında gerçekleşen öğrenci değişim projesi, Almanya ziyaretimizle devam etti.

Robert Bosch Vakfı ve Türk-Alman Gençlik Köprüsü kurumlarının desteği ile hayata geçen bu projenin konusu “Tipik Alman”–“Tipik Türk” algıları ile ilgiliydi.  Öğrenciler bu proje sayesinde kendi önyargılarının da farkına vararak, her iki kültürle ilgili yeni bilgiler edindi.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği tarafından davet edilen grubumuz, Türk çayı ve simit ile ağırlandı. Burada Türkiye -Almanya ilişkileri, elçiliğin tarihçesi ve binanın mimarisiyle ilgili bilgilendirildi.

Grubumuz Berlin ve Potsdam şehirlerinin doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve önemli müzelerini ziyaret etmenin yanında, buralarda çektikleri fotoğrafların arasından birinciyi de seçerek ödüllendirdi.

Postdam’daki kardeş okulda derslere giren öğrencilerimiz Alman arkadaşlarıyla, proje çalışmaları yaptı. Okulun son gününde Türk ve Alman öğrenciler; birlikte hazırladıkları proje çalışmalarını Alman okul müdürü ve arkadaşlarına harika bir dostluk resmi eşliğinde sundu.