“HİBRİT” TEMALI 12. BİLİM ŞENLİĞİMİZ

Fen ve Teknoloji zümremizin organizasyonuyla 12. Bilim Şenliğimiz yerleşkemizde renkli görüntüler eşliğinde gerçekleştirildi.

Ortaokul öğrencileri hazırladıkları 80 projeyi sergilerken; ROBOTED kulüp öğrencileri spor salonunda yıl boyunca yaptıkları bilimsel projelerini (8 çeşit robot,
3D yazıcı, Drone)  ve okul öncesi miniklerimiz de yaptıkları projelerini okul bahçesinde ziyaretçilere sundu.

Okulumuzdaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin nitelikli ve disiplinler arası işbirliğinin önemini göstermesi açısından bilim şenliğine destek, her yıl daha da artmaktadır. Örneğin; Sosyal Bilgiler zümresi “Hibrit İnsanın Özelliklerini” 7.sınıf öğrencileri ile sunum şeklinde paylaştı. Matematik zümresi “Matematik Oyunları”nın tanıtımını 8.sınıf öğrencileri ile gerçekleştirdi. Bilişim zümresi kulüp olarak yaptıkları çalışmaları sergiledikleri interaktif uygulamaları sergiledi. Okul Öncesi öğrencilerimizin de projelerini sunmaları şenliğe ayrı bir renk kattı.

TOYOTA firmasının şenliğimizin konusuyla özleşen “Hibrit Araba”larını bahçemizde sergilemesi ve özelliklerini tanıtması öğrencilerin çok ilgisini çekti.

Öğrencilerimizin yıl boyunca tasarladığı projeleri başarıyla sunmaları, bilimsel alanlarda ileride önemli işler yapacaklarının bir göstergesi oldu.